Biskvitiniai pyragėliai, kepti sumuštinių keptuvėje


Reikės:
  • 4 kiaušinių;
  • 1/2 stiklinės cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 1 stiklinės miltų;
  • 1 v. š. krakmolo;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 1 a. š. kepimo miltelių.
  Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sviestą ištirpiname, šiek tiek atvėsiname ir įmaišome į kiaušinių plakinį. Tuomet beriame miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir gerai išmaišome, kad gautųsi vientisa tešla. 
  Po šaukštą tešlos dedame į sumuštinių keptuvės vieną trikampėlį ir kepame apie 3 minutes.
  Į kiekvieną pyragėlį, prieš uždengiant kepimui, galime įspausti šokolado ar uogų, aš į tešlą įmaišiau gabalėliais pjaustytų obuolių.
 

Komentarai

  1. gal galite paaiskinti kaip ispaudziate sokolada ar uogas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Uogas, kad jos nepridegtų kepdamos, reikia įspausti kai įdedate tešlos - tuomet į tešlos vidurį, kad nesimatytų viršuje. Su šokoladu nebandžiau, nes tokiems kepiniams (blynams, vafliams) naudoju šokolado lašelius, kuriuos tiesiog įmaišau į tešlą.

      Panaikinti
  2. Pas mane pigi angliska sumustiniu keptuve tai man prireike 5-iu minuciu kepti pyragelius, vienu metu galima kepti 4, tai is sio kiekio teslos man iskepe 16 pyrageliu. Dariau 8 su sokoladu, ir 8 su obuoliais. Labiau patiko su obuoliais :D sokoladas irgi skanu, naudojau juoda, taciau betraukiant pyragelius dugnas su sokoladu prakiursta :D gal reiktu maziau nei plyteles kvadrateli naudoti. Seip labai skanu, neturim orkaites tai smagu buvo kitaip pyrageliu pasidaryti :) Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą