Makaronai žuvies ir grietinėlės padaže


Reikės:


  • 300 g makaronų;
  • 300 g menkės filė;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 saujos šparaginių pupelių;
  • 200 ml neriebios grietinėlės;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • druskos, pipirų, krapų;
  • alyvuogių aliejaus.


   Keptuvėje įkaitiname aliejų, svogūną susmulkiname svogūną, suberiame į keptuvę, apkepiname maišydami kelias minutes. Morką sutarkuojame šiaudeliais, sudedame į keptuvę, kepame maišydami dar kelias minutes, tuomet sudedame susmulkintas česnako skilteles ir gabalėliais supjaustytą žuvį. Pasūdome, pagardiname pipirais ir krapais, kepame maišydami, po kelių minučių sudedame špragines pupeles. Kai žuvis kepdama sutrupės, supilame grietinėlę, keptuvę uždengiame ir patroškiname, kol ir žuvis, ir daržovės bus visiškai iškepę. Galiausiai įmaišome sūrį.
  Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakelio ir sudedame į keptuvę su žuvimi. Išmaišome, kad tolygiai pasidengtų padažu ir tiekiame.

P.S. Grietinėlės pyliau 250 ml, sūrio dėjau gerokai mažiau.

Šaltinis: Čia

Komentarai