Lietiniai blyneliai su saldžia varške ir mėlynėmis
Reikės:
- 2 kiaušinių;
- 1 v.š. vanilinio cukraus;
- 115 g miltų;
- 300 ml pieno;
- 30 g tirpinto sviesto;
- 2 pakelių desertinės varškės;
- mėlynių;
- cukraus pudros.
Kiaušinius išplakame su vaniliniu cukrumi, sudedame miltus, išmaišome. Tuomet palaipsniui pilame pieną, kol tešla bus reikiamo tirštumo. Pabaigoje supilame tirpintą sviestą. Leidžiame tešlai pastovėti apie 30 minučių. Prieš kepdami dar kartą gerai išmaišome.
Kepame lietinius blynelius, kiekvieną patepame šaukštu saldžios varškės, beriame uogų, susukame. Tiekiame pabarstę uogomis ir cukraus pudra.
P.S. Iš nurodytų produktų kiekių man gavosi 6 vidutinio dydžio lietiniai blynai, todėl varškės pakaktų ir 1 pakelio, padalijus jį į 6 dalis. Naudojau desertinę Žemaitijos varškę 🥞🍽
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą