Varškės pyragas su persikais, aguonomis ir kokosais
Reikės:
tešlai:
- 250 g šalto, gabalėliais supjaustyto sviesto;
- 5 v.š. cukraus pudros;
- 5 kiaušinių trynių;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 420 g miltų;
- 2 v. š. kakavos;
varškės ir abrikosų sluoksniui:
- 750 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 150 g cukraus;
- 2 v. š. krakmolo;
- vanilės ekstrakto;
- 1 didelio indelio konservuotų persikų;
aguonų ir kokosų sluoksniui:
- 5 kiaušinių baltymų;
- žiupsnelio druskos;
- 1 stiklinės cukraus;
- 140 g aguonų;
- 100 g kokosų drožlių.
Paruošiame tešlą: virtuvinio kombaino arba mikserio pagalba visus tešlai skirtus ingredinetus sumaišome į vientisą masę, tuomet padalijame į dvi lygias dalis ir, apvynioję maistine plėvele, dedame į šaldiklį 2-3 valandoms.
Kol tešla šaldikly, ruošiame varškės masę: varškę pertriname kelis kartus, sumaišome su kiaušiniu, cukrumi, krakmolu ir vanile.
Orkaitę įkaitiname iki 180ºC laipsnių. Gilią kepimo formą (23x35 cm) išklojame kepimo popieriumi ir, išėmę iš šaldiklio, sutarkuojame vieną dalį tešlos. Paskleidžiame ją tolygiai per visą kepimo formos dugną. Dedame į orkaitę ir kepame apie 13 minučių.
Persikus išimame ir supjaustome skiltelėmis (vieną puselę į 5-6 skilteles).
Kiaušinių baltymus, druską ir cukrų plakame mikseriu iki standžių putų, t.y. tol. kol apvertus dubenį baltymai nekris. Plakdami cukrų dedame dalimis, maždaug po 1 šaukštą kas 1-2 minutes. Į išplaktus baltymus atsargiai įmaišome aguonas ir kokoso drožles.
Iš orkaitės išimame apkeptą pagridną, ant jo sudedame persikų skilteles, tuomet - tolygiai paskleidžiame varškės masę, ant jos - aguonų ir kokosų sluoksnį, o ant viršaus užtarkuojame likusią dalį tešlos ir paskirstome tolygiai per visą plotą.
Kepame apie 60-70 minučių iki 175ºC laipsnių įkaitinoje orkaitėje, kol pyrago viršus gražiai parus. Prieš pjaustant ir tiekiant reikėtų visiškai atšaldyti.
P.S. Pyragas labai skanus, tačiau labai trapus, ypač viršutinis sluoknis, reikėtų bandyti kepti šiek tiek trumpiau ir tikrinti 🥥🥮🍑
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą