Rūkytos žuvies salotos


Reikės:


  • rūkytos žuvies;
  • 200 g bulvių;
  • 2 virtų burokėlių;
  • 100 ml natūralaus jogurto;
  • 1 obuolio;
  • 1 saliero lapkočio;
  • krapų;
  • 1 a.š. krienų;
  • 2 v.š. obuolių acto;
  • 1 v.š. aliejaus;
  • druskos, pipirų.

   Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais, bet ne per smulkiai.  Obuolį nulupame ir supjaustome kubeliais, saliero lapkotį - griežinėliais. Viską sudedame kartu.
   Burokėlius taip pat supjaustome panaušaus dydžio gabalėliais ir atidedame.
   Žuviai nulupame odą ir rankomis suplėšome gabaliukais.


   Smulkintus krapus sumaišome su aliejumi ir actu, beriame druskos ir pipirų ir viską užpilame ant bulvių, obuolių ir salierų. Išmaišome.
   Jogurtą sumaišome su krienais, pasūdome.
   Į lėkštę dedame bulvių, burokėlių, rūkytos žuvies gabalėlių ir uždedame jogurtinio krienų padažo.

Šaltinis: čia
  

Komentarai