Makaronų omletas


Reikės:

  • 200 g bucatini makaronų;
  • 3 kiaušinių;
  • 5 v. š. aliejaus;
  • 100 g čederio sūrio;
  • 100 g goudos sūrio;
  • 100 g fetos sūrio;
  • petražolių;
  • 6 v.š. pieno;
  • druskos, pipirų.

   Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakelio, neperverdame, leidžiame nuvarvėti. Į keptuvę su šlakeliu aliejaus dedame vieną sluoksnį makaronų: dedame vieną prie kito ir sukame apskritimu, kol pasidengs visas keptuvės dugnas. Užbarstome tarkuoto čederio sūrio, tuomet - tarkuoto goudos sūrio ir patrupiname fetos sūrio. Pabarstome kapotomis petražolėmis. Ir vėl viską kartojame iš pradžių, pradėdami nuo makaronų: dedame makaronus vieną prie kito ratu, kol užsidengia sūris, ant jo barstome visų sūrių ir sukame dar vieną (trečią) sluoksnį makaronų.
   Į dubenį įmušame tris kiaušinius, pilame pieno, aliejaus (3-4 šaukštus), pasūdome, pagardiname pipirais ir šiek tiek išplakame šakute. Gautą kiaušinių plakinį palengva užpilame ant viršutinio makaronų sluoksnio. Keptuvę uždengiame ir kepame ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
  Didelę lėkštę (didesnę nei keptuvė, kurioje kepame omletą) ar kitą indą, kuriame tieksime, pridedame prie keptuvės ir apvertę keptuvę išimame omletą. Skanaus 🧀🥚🍽



Šaltinis: čia

Komentarai