Coq au vin


Reikės:


  • 1 gaidžio (ar vištos), supjaustyto gabalais;
  • 250 g pievagrybių;
  • aliejaus;
  • 1 butelio raudono vyno;
  • džiovintų prieskoninių žolelių;
  • 40 g sviesto;
  • 100 g morkų;
  • 100 g svogūnų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 40 g miltų;
  • 1 stikliuko konjako;
  • 30 g pomidorų pastos;
  • druskos, pipirų.


   Vištą, supjaustytą gabalais, sudedame į indą, užpilame buteliu raudono vyno, įdedame prieskoninių žolelių, indą uždengiame ir paliekame marinuotis šaldytuve per naktį.
   Storadugniame puode išlydome 40 g sviesto, įpilame 30 ml aliejaus ir iš visų pusių apkepame visus vištos gabaliukus. Atidedame. Į tą patį puodą sudedame girežinėliais supjaustytas morkas, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, pasmulkintas česnako skilteles. Pakepame kelias minutes, beriame miltus, išmaišome, pakepame, pilame konjaką, sudedame pomidorų pastą, pasūdome, pagardiname pipirais, išmaišome ir sudedame apkeptą vištieną. Užpilame vynu, kuriame marinavosi mėsa, įdedame prieskoninių žolelių, puodą uždengiame ir troškiname apie 1,5 val. - 2 val.
  Pievagrybius supjaustome griežinėliais ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus, druskos ir pipirų. Išsitroškinusią mėsą tiekiame su pievagrybiais, makaronais ar bulvių koše.

Šaltinis:čia



Komentarai