2015 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Lazanija su vištiena ir moliūgu


Reikės:
  • 1 l pieno;
  • 50 g miltų;
  • 50 g sviesto;
  • muskato riešuto;
  • druskos, pipirų;
  • 400 g vištienos krūtinėlės;
  • 400 g moliūgo;
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • po žiupsnelį kario ir imbiero;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 stiklinės karšto vandens;
  • 100 g tarkuoto parmezano arba mocarelos;
  • lazanijos lakštų.
  Vištieną ir moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame vištieną ir maišydami apkepame, kol vištiena nebebus rausva. Svogūną ir česnaką susmulkiname ir taip pat sudedame į keptuvę. Suberiame moliūgo kubelius, beriame druskos, pipirų, kario, imbiero, išmaišome, įpilame vandens ir troškiname ant nedidelės kaitros apie 10 minučių.
  Pasigaminame Bešamelio padažą: keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiam miltus, pakepiname juos kelias minutes maišydami, kol bus vos rusvi. Tuomet plona srovele pilame pieną nuolat maišydami. Kaitiname kol padažas pradės tirštėti, įberiame muskato, pipirų, druskos.
  Į kepimo indą pilame šiek tiek padažo, dedame lazanijos lakštus, vėl šiek tiek pilame padažo, ant jo - vištienos ir moliūgo troškinio ir pabarstome tarkuotu sūriu, vėl dedame lazanijos lakštus, pilame Bešamelio padažo, troškinio, sūrio ir t.t. Viršutinis sluoksnis turėtų būti lazanijos lakštai, užpilti Bešamelio padažu. 
  Kepame apie 40 - 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą