2015 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Kiaulienos išpjova su moliūgais ir kriaušėmis


Reikės:
  • 500 g kiaulienos išpjovos;
  • 1 stiklinės bolivinės balandos;
  • 500 g moliūgo;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 4 vnt. svogūnų laiškų;
  • 4 kriaušių;
  • žiupsnelio kalendros;
  • 3 v. š. obuolių acto;
  • druskos, pipirų.
  Užverdame 3 stiklines vandens, suberiame bolivines balandas ir moliūgą, supjaustytą nedideliais gabalėliais. Pasūdome ir verdame pamaišydami apie 12 minučių, kol moliūgas suminkštės. Tuomet vandenį nupilame ir paliekame, kad pastovėtų 10 minučių.
  Kriaušes supjaustome į 8 dalis, išimame sėklas.
  Svogūnų laiškus susmulkiname.
  Išpjovą supjaustome griežinėliais, pamušame, pabarstome druska ir pipirais. Apkepame įkaitiname aliejuje po 3 minutes iš kiekvienos pusės, tuomet išimame į lėkštę, uždengiame ir paliekame, kad pastovėtų.
  Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, beriame baltas svogūnų laiškų dalis, kriaušes, beriame kalendros ir įpilame 1/4 stiklinę vandens. Troškiname apie 5 minutes, kol išgaruos vanduo, tuomet supilame actą ir dar patroškiname 2 minutes.
  Į kruopas suberiame susmulkintus svogūnų laiškus, įpilame šaukštą aliejaus, įberiame druskos ir kalendros. 
  Mėsą tiekiame su kruopomis ir kriaušėmis.


 
Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą