2015 m. vasario 1 d., sekmadienis

Saldžios žvaigždutės


Reikės:
  • 0,6 puoduko pieno;
  • 0,6 puoduko miltų;
  • 1 - 2 kiaušinių;
  • 1 a. š. cukraus;
  • 0,5  a. š. druskos;
  • 2 v. š. tamsaus alaus;
  • aliejaus virimui. 


  Sumaišome pieną su miltais, išplaktais kiaušiniais, cukrumi, druska ir alumi. Alus reikalingas tam, kad kepiniai neprisigertų aliejaus ir būtų lengvi, purūs ir puikaus skonio. Jeigu norisi, tešlą galima pagardinti vanile.
  Nedideliame puode iki 180 laipsnių įkaitiname aliejų. Tam, kad sužinotume, ar aliejus jau yra tinkamos temperatūros, galime įmesti gabalėlį baltos duonos - jeigu jis tampa aukso geltonumo spalvos, aliejaus temperatūra tinkama ir galime pradėti kepti.
  Metalinę kepimo formą panardiname į aliejų, leidžiame jai įkaisti. Ištraukiame, palaikome kelias sekundes, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius ir 3/4 formos panardiname į tešlą. Tuomet vėl nardiname į aliejų ir kepame. Nuimame nuo kepimo formos ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Kartojame: kaitiname formą, nardiname į tešlą ir t.t. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą