2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Bretoniški grikiniai blynai - Galette Bretonne


Reikės:
  • 330 g grikių miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 10 g druskos;
  • 750 ml šalto vandens,
  • kumpio, sūrio, kiaušinių, druskos, pipirų.
  Miltus sumaišome su druska ir dalimis - per 2 - 3 kartus - pilame vandenį nuolat plakdami šluotele. Tuomet įmušame kiaušinį ir leidžiame tešlai pastovėti šaldytuve 1 - 2 valandas.
  Blynams kepti skirtą keptuvę patepame aliejumi, pilame samtį tešlos ir kepame maždaug 1 minutę. Blyną apverčiame. 
 Patepame sviestu, dedame smulkinto kumpio, tarkuoto sūrio, o į patį centrą mušame kiaušinį. Kai kiaušinis pradeda virti, pasūdome, pabarstome pipirais ir užlenkiame blyno kraštus taip, kad matytųsi tik kiaušinio trynys. Kepame kol kiaušinis bus iškepęs taip, kaip mėgstame.
  Tešlos norma - 5 asmenims. Jeigu grikinius miltus naudojame ne prancūziškus, o lietuviškus, tuomet juos reikėtų per pusę sumaišyti su kvietiniais miltais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą