2015 m. vasario 1 d., sekmadienis

Vištiena kiniškai juodųjų pupelių padaže


Reikės:
  • 2 v. š. sezamų aliejaus;
  • 400 g vištienos krūtinėlės;
  • 1 a. š. druskos;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 6 v. š. juodųjų pupelių padažo;
  • 1 kubelio vištienos sultinio;
  • 2 žaliųjų paprikų;
  • 1 didelio svogūno;
  • svogūnų laiškų;
  • 1,5 v. š. tamsaus sojų padažo;
  • juodųjų pipirų;
  • 4 a. š. kukurūzų miltų;
  • 400 ml karšto vandens.
  Wok keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame susmulkintas česnako skilteles, juodųjų pupelių padažą ir druską. Pakaitiname maišydami 30 sekundžių.
  Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į keptuvę. Kepame maišydami kol vištiena bus iškepusi. Karštame vandenyje ištirpiname kubelį sultinio, supilame į keptuvę, uždengiame ir verdame 6 minutes. Tuomet suberiame susmulkintą svogūną ir svogūnų laiškus, paprikas, sojų padažą ir pipirus. Verdame dar 8 minutes arba kol nugaruos didesnė dalis skysčio. Kukurūzų miltus sumaišome su keliais šaukštais vandens ir supilame į keptuvę. Kaitiname maišydami, kol padažas sutirštės, jeigu reikia dar pasūdome ir įberiame pipirų.
  Tiekiame su ryžiais.

Šaltinis: čia

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą