2014 m. liepos 10 d., ketvirtadienis

Lapiniai kopūstai su kiaušiniais


Reikės:
  • 4 stambių lapinių kopūstų lapų;
  • 200 g špinatų;
  • 1 svogūno;
  • žiupsnelio rudojo cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 2 v. š. balto vyno acto;
  • 2 v. š. sviesto;
  • aitriosios paprikos dribsnių ir/ar tabasko padažo;
  • druskos, pipirų.
  Kopūstų lapus ir špinatus nuplauname. Jeigu špinatų lapai didesni, perpjauname per pusę. Kopūstų lapus taip pat supjaustome arba suplėšome. Svogūną supjaustome. 
  Keptuvėje įkaitiname 1 šaukštą sviesto, dedame kopūstus ir maišydami kepame 1 - 2 minutes. Tuomet pilame 0,5 stiklinės vandens ir vis pamaišydami kepame maždaug 10 minučių, kol kopūstai suminkštės. Pasūdome, pabarstome pipirais.
  Kitoje keptuvėje ištirpiname likusį šaukštą sviesto, suberiame smulkintą svogūną, pakepame maišydami kol svogūnai suminkštės. Beriame  cukraus, druskos, pilame acto ir pakaitiname maišydami kelias minutes. Tuomet sudedame kopūstus ir špinatus, išmaišome ir pakaitiname minutę, kad sukristų špinatai. Padarome 4 duobutes ir mušame kiaušinius. Pabarstome druska, aitriosios paprikos dribsniais, uždengiame keptuvę ir kepame ant nedidelės kaitros, kol kiaušinių baltymai bus iškepę, o tryniai - pagal pageidavimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą