Žuvies terinas su petražolėmis ir krapais garinėje orkaitėje


Reikės:
  • 500 g baltos žuvies filė;
  • 250 g lašišos filė;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • 3 v. š. kapotų petražolių;
  • 2 v. š. smulkintų krapų;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1,5 a. š. druskos;
  • 0,5 a. š. pipirų;
  • 3/4 puodelio vandens.
  Svogūną ir morką susmulkiname ir pakepiname įkaitintame aliejuje maždaug 5 minutes arba kol daržovės suminkštės. Kol daržovės kepa, į kombainą dedame baltą žuvį, krapus, petražoles, lašišą, mušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų ir viską sutriname iki vientisos masės. Dedame apkeptas daržoves, vėl triname, galiausiai supilame vandenį ir baigiame trinti.
  Kepimo formą išklojame folija, patepame aliejumi, dedame žuvies masę, išlyginame paviršių, uždengiame folija. Kepame orkaitėje (įkaitintoje iki 18° C ), kepimo formą įstatę į skardą su vandeniu taip, kad forma būtų apsemta iki pusės, arba gariname garinėje orkaitėje žuvies režimu apie 1 valandą.
  Leidžiame pravėsti formoje, pjaustome riekelėmis visiškai atvėsusį.

Šaltinis: recipe.com

Komentarai