Šokoladinis cukinijų keksas


Reikės:
  • 140 g miltų;
  • 45 g kakavos;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1 a. š. valgomosios sodos;
  • 1/4 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • 120 ml aliejaus;
  • 100 g cukraus;
  • 105 g rudojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a. š. vanilės;
  • 230 g tarkuotos cukinijos (1,5 puodelio);
  • 125 g juodojo šokolado.
  Aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilę plakame mikseriu kelias minutes. Tuomet įmaišome tarkuotas cukinijas, kurias sutarkuojame smulkesne negu burokine tarka.
  Atskirai sumaišome likusius visus sausus ingredientus: miltus, cinamoną, druską, kepimo miltelius, sodą, kakavą. Gautą mišinį sumaišome su kiaušinių - cukinijų mase ir suberiame nedideliais gabaliukais susmulkintą šokoladą.
  Tešlą supilame į kekso kepimo formą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Iškepusį dar 10 minučių paliekame formoje, tuomet išimame ir galutinai atvėsiname.


Komentarai

Rašyti komentarą