Šokoladinis cukinijų keksas
Reikės:
- 140 g miltų;
- 45 g kakavos;
- 1/4 a. š. druskos;
- 1 a. š. valgomosios sodos;
- 1/4 a. š. kepimo miltelių;
- 1/2 a. š. cinamono;
- 120 ml aliejaus;
- 100 g cukraus;
- 105 g rudojo cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 1 a. š. vanilės;
- 230 g tarkuotos cukinijos (1,5 puodelio);
- 125 g juodojo šokolado.
Aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilę plakame mikseriu kelias minutes. Tuomet įmaišome tarkuotas cukinijas, kurias sutarkuojame smulkesne negu burokine tarka.
Atskirai sumaišome likusius visus sausus ingredientus: miltus, cinamoną, druską, kepimo miltelius, sodą, kakavą. Gautą mišinį sumaišome su kiaušinių - cukinijų mase ir suberiame nedideliais gabaliukais susmulkintą šokoladą.
Tešlą supilame į kekso kepimo formą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Iškepusį dar 10 minučių paliekame formoje, tuomet išimame ir galutinai atvėsiname.
Šaltinis: sonatinos-receptai.lt
tai kur tas keksas???
AtsakytiPanaikintiBus bus, jau kepa :8
AtsakytiPanaikinti