Vištienos terinas su žalumynais


Reikės:
  • 300 g maltos vištienos krūtinėlės;
  • 300 g maltos vištienos šlaunelių mėsos;
  • ryšulėlio krapų;
  • ryšulėlio petražolių;
  • 2 v. š. džiūvėsėlių;
  • 2 v. š. majonezo;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
  • druskos, pipirų.
  Krapus, petražoles, svogūną susmulkiname, pomidorus supjaustome į 6 - 8 dalis. Dideliame dubenyje sumaišome mėsą su kapotais žalumynais, džiūvėsėliais, majonezu, supjaustytais pomidorais, kiaušiniais, druska ir pipirais.
  Kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame mėsą, kelis kartus krestelime į stalą, kad neliktų oro tarpų, uždengiame formą folija ir dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50 minučių. Leidžiame atvėsti formoje, tuomet išverčiame - apačia formoje bus terino viršus lėkštėje.



Komentarai