2014 m. liepos 22 d., antradienis

Rikotos citrininiai keksiukai


Reikės:
  • 2 puodelių miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 0,5 puodelio sviesto;
  • 1 v. š. nutarkuotos citrinos žievelės (nuo 2 citrinų);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 puodelio rikotos;
  • 1 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1/3 puodelio migdolų drožlių.
   Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
  Dubenyje mikseriu išplakame kambario temperatūros sviestą, cukrų ir citrinos žieveles, kol masė bus puri. Tuomet pilame išplaktą kiaušinį, pilame citrinos sultis, dedame rikotą ir išmaišome. Gautą masę sumaišome su miltų mišiniu.
 Tešlą išdėliojame į keksiukų kepimo formeles su popierėliais, viršų pabarstome migdolų drožlėmis. Kepame apie 20 - 25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ar iškepę, patikriname mediniu pagaliuku ir leidžiame atvėsti ant grotelių.



 Šaltinis: foodnetwork.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą