2014 m. liepos 28 d., pirmadienis

Įdarytos Nicos cukinijos


Reikės:
  • 300 g maltos mėsos;
  • 20 g džiovintų grybų;
  • 100 g virtų ryžių;
  • 1 svogūno;
  • 100 g tarkuoto sūrio;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus.
  Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome, kol išbrinks. Tuomet smulkiai supjaustome. Galime naudoti ir pievagrybius, tuomet juos taip pat reikėtų susmulkinti.
   Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną ir maišydami kepame kelias minutes. Tuomet sudedame maltą mėsą ir vėl kepame maišydami, kol mėsa nebebus rausva. Suberiame grybus.
  Cukinijoms nupjauname viršų, o vidų išskobiame su šaukštu. Paliekame apie 1,5 cm storio kraštus. Minkštimą supjaustome ir dedame į keptuvę su mėsa. 
  Troškiname ant silpnos kaitros maždaug 20 - 25 minutes. Sudedame virtus ryžiu, pagardiname druska ir pipirais. Jeigu norime, galime įdėti tarkuoto sūrio.
  Įdaro pridedame į cukinijų vidų, uždengiame nupjautais galais ir dedame į orkaitę. Kepame apie 25 - 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą