Tortas "Juodasis miškas"


Reikės: 

biskvitui:
  • 2 stiklinių cukraus;
  • 2 stiklinių miltų;
  • 1 stiklinės tamsios kakavos miltelių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. sodos;
  • 1 a. š. druskos;
  • 2 kiaušinių;
  • 1/2 stiklinės aliejaus (ne alyvuogių);
  • 1 stiklinės pieno;
  • 1 stiklinės verdančio vandens;
šokoladiniam glajui;
  • 90 g juodojo šokolado;
  • 1/3 stiklinės riebios grietinėlės;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 v. š. brendžio ar konjako;
vyšnių įdarui:
  • 300 g vyšnių;
  • 3 v. š. cukraus;
  • 1 v. š. krakmolo;
  • 1 v. š. vyšnių likerio arba brendžio;
maskarponės kremui:
  • 1 stiklinės maskarponės sūrio;
  • 4 stiklinių riebios grietinėlės;
  • 2/3 stiklinės cukraus pudros.
(1 stiklinė - 236 ml).

Biskvitai.
Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, soda ir kavaka. Suberiame cukrų ir dar permaišome. Kiaušinius išplakame su mikseriu, įplakame aliejų ir pieną. Tuomet kiaušinių plakinį, toliau nuolat plakdami mikseriu, supilame į miltų mišinį. Plakame kol viskas gerai susimaišys ir vėl plakdami supilame stiklinę verdančio vandens. Apvalią torto kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame pusę gautos tešlos. Kepame per 2 kartus arba iš karto dvejose kepimo formose. Kepame apie 35 - 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patikriname mediniu pagaliuku. Iškepusius biskvitus atvėsiname kepimo formose, atvėsusius apverčiame ant lygaus paviršiaus ir nuimame kepimo popierių.

Šokoladinis glajus.
Šokoladą pasmulkiname ir sudedame į dubenį. Puode užkaičiame grietinėlę su sviestu ir kaitiname iki kol pradės kilti burbuliukai, t.y. beveik užverdame. Tuomet pilame ant šokolado, paliekame kelioms minutėms, kad šokoladas ištirptų ir viską gerai išplakame. Supilame konjaką ar brendį ir gautu glajumi aptepame atvėsusių biskvitų viršų. Dedame juos į šaldytuvą maždaug valandai, kad sustingtų glajus.

Vyšnių įdaras.
Vyšnias sudedame į puodą ir kaitiname ant nedidelės kaitros, kol iš jų pradės skirtis sultys. Suberiame cukrų ir kaitiname maišydami, kol jis ištirps. Į puodelį įpilame atsiradusio skysčio ir jame išmaišome krakmolą. Supilame į puodą su vyšniomis ir kaitiname maišydami iki užvirimo. Paverdame maždaug minutę, nuimame nuo viryklės, supilame vyšnių likerį, išmaišome ir paliekame, kad įdaras atvėstų.

Maskarponės kremas.
Maskarponės sūrį ir grietinėlę plakame mikseriu, kol pradės tirštėti. Tuomet sudedame cukraus pudrą ir plakame toliau, kol kremas bus standus.


Iš šaldytuvo išimame biskvitus su šokoladiniu glajumi. Ant vieno biskvito dedame maskarponės kremo, ant jo - vyšnių įdarą. Tuomet dedame antrą biskvitą, jo viršų ir torto šonus aptepame likusiu maskarponės kremu. Puošiame šviežiomis vyšniomis, šokoladu ar kakava.


P.S. Vyšnių dėjau 400 g, kepiau didelėje skardoje 1 didelį biskvitą ir pjoviau į 3 lygias dalis. Kitą kartą biskvitui reikalingų produktų kiekius mažinčiau pusiau, kremui - taip pat, vyšnių galėtų būti ir daugiau.

Šaltinis: čia ir čia


Komentarai