2015 m. liepos 12 d., sekmadienis

Gong Bao vištiena


Reikės:
  • 300 g vištienos filė;
  • 100 g žemės riešutų be luobelių;
  • juodųjų pipirų;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1 a. š. sojų padažo;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 a. š. cukraus;
  • 2 a. š. acto;
  • 1 a. š. ryžių vyno;
  • gabalėlio imbiero;
  • 1 kiaušinio baltymo;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 2 džiovintų raudonųjų aitriųjų paprikų.
  Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir sudedame į indą. Užpilame 1 a. š. sojos padažo, gerai išplaktą kiaušinio baltymą, beriame 1/2 a. š. druskos, sutarkuotą imbierą ir 1 a. š. ryžių vyno. Išmaišome ir paliekame, kad pastovėtų 10 minučių.
  Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, sumetame riešutus ir pakepame kelias minutes maišydami. Tuomet išimame iš keptuvės. Į keptuvę pilame kitą šaukštą aliejaus, sudedame supjaustytas džiovintas paprikas, susmulkintas dvi česnako skilteles ir šiek tiek juodųjų pipirų. Pakaitiname, kol pasklis aromatas. Sudedame vištieną ir kepame ant didelės kaitros maišydami apie 3 minutes. Pilame 1 a. š. sojų padažo, beriame 1 a. š. cukraus, įlašiname acto ir sudedame atgal į keptuvę žemės riešutus. Kepame dar 2 minutes.
 P.S. Į padažą pyliau dar kelis šaukštus sultinio.
 
Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą