2015 m. liepos 12 d., sekmadienis

Maltos mėsos kukuliukai su rikota


Reikės:
  • 400 g maltos veršienos;
  • 125 g rikotos;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 riekelės sauso batono, išmirkyto piene;
  • džiovintų bazilikų, raudonėlių;
  • žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių;
  • druskos, pipirų;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 4 prinokusių pomidorų;
  •  2 v. š. saldžiųjų paprikų dribsnių;
  • tarkuoto parmezano;
  •  250 g makaronų.
  Maltą mėsą sumaišome su rikota, kiaušiniu, išmirkytu batonu, beriame prieskonių ir išminkome. Formuojame nedidelius kukuliukus. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame jame kukuliukus iš visų pusių. Išimame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  Padažui pomidorus užpilame karštu vandeniu, nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Dedame į keptuvę, beriame druskos, pipirų, baziliko ir patroškiname 5 - 7 minutes. Sudedame į padažą kukulius ir dar patroškiname ant silpnos kaitros kelias minutes.
  Tiekiame su makaronais, galime pabarstyti parmezanu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą