2015 m. liepos 12 d., sekmadienis

Citrininis keksas


Reikės:
  • 3 didelių kaišinių;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 1/2 puodelio aliejaus;
  • 1,5 puodelio miltų;
  • 1 puodelio grietinės arba graikiško jogurto;
  • 2 v. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 2 v. š. citrinų ekstrakto;
  • 1 citrinos (arba apie 3 v. š.) sulčių;
  • 1/2 stiklinės cukraus pudros;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.
 
 
 Kiaušinius išplakame su cukrumi, sudedame grietinę, citrinų ekstraktą ir citrinų žievelę. Išmaišome, beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, išmaišome iki vienalytės masės.
  Kepame kekso kepimo formoje, orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 50 minučių. Likus kepti 10 - 15 minučių viršų uždengiame folija, kad per daug neparuduotų viršus.
  Glajui citrinų sultis sumaišome su cukraus pudra ir aptepame viršų jau visiškai atvėsusio kekso.
  P.S. Dėjau 2 šaukštus citrinų ekstrakto kremo ir 2 pakelius tarkuotos citrinos žievelės, pyliau vynuogių sėklų aliejaus. Glajų tepiau palaukusi apie 1 val. nuo kepimo pabaigos, pyragas dar buvo šiek tiek šiltas ir glajus ištirpo ir nubėgo... Labai labai citrininis keksas.
 
 
Šaltinis: čia
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą