2015 m. liepos 24 d., penktadienis

Cukinijų vafliai su rūkyta lašiša


Reikės:
  •  160 g miltų;
  • 1 cukinijos;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 50 g sviesto;
  • 170 g rūkytos lašišos;
  •  300 ml pieno;
  • 100 g tarkuoto parmezano;
  • druskos ir pipirų;
padažui:
  • 150 g fetos sūrio;
  • 150 g natūralaus jogurto;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 3 v. š. svogūnų laiškų;
  • kelių mėtos lapelių;
  • 1/4 žaliosios citrinos sulčių.
  Cukinijas sutarkuojame, lašišą smulkiais supjaustome ir sumaišome. Sviestą išlydome, kiaušinius išplakame ir sumaišome su sviestu. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įmaišome į kiaušinių - sviesto masę. Palaipsniui supilame pieną, maišome, kad neliktų gumuliukų. Tuomet suberiame tarkuotą sūrį ir sudedame lašišą su cukinija. Beriame druskos, pipirų ir dedame į šaldytuvą, kad pastovėtų apie 30 minučių.
  Vaflinę lengvai patepame aliejumi ir kepame vaflius.


   Padažui fetą sumaišome su jogurtu, kad gautųsi vientisa masė. Svogūnų laiškus labai smulkiai supjaustome, mėtų lapelius taip pat susmulkiname, česnako skiltelę išspaudžiame ir viską suberiame į fetos - jogurto masę. Išmaišome ir padedame į šaldytuvą, kad pastovėtų bent valandą.


Šaltinis: čia; čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą