2015 m. liepos 24 d., penktadienis

Sūrio pyragas su juodaisiais serbentais


Reikės:

pagrindui:
  • 150 g sausainių;
  • 50 g sviesto;
sūrio sluoksniui:
  • 7 g želatinos;
  • 2 v. š. vandens;
  • 75 g cukraus;
  • 500 g maskarponės;
  • 2 citrinų;
juodųjų serbentų sluoksniui:
  • 500 g juodųjų serbentų;
  • 25 g cukraus pudros;
  • 2 a. š. šalto vandens;
  • 7 g želatinos.
  Sausainių pagrindui sausainius sudedame į maišelį ir sutriname kočėlu iki smulkių trupinių. Sviestą ištirpiname ir gerai sumaišome su sausainiais. Tuomet sausainių masę išimame į 20 cm skermens formą ir šaukšto pagalba suspaudžiame. Dedame į šaldytuvą.
  Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Tuomet ištirpiname ją garų vonelėje. Maskarponę sumaišome su nutarkuota citrinų žievele, citrinų sultimis, cukrumi ir nuolat intensyviai maišydami plona srovele supilame želatiną. Gautą masę užpilame ant sausainių pagrindo ir dedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  Juodųjų serbentų sluoksniui pusę serbentų sutriname trintuvu su cukraus pudra. Išbrinkintą ir ištirpintą želatiną supilame į serbentus, suberiame likusius netrintus serbentus ir užpilame viską ant sūrio sluoksnio. Dedame į šaldytuvą iki kol visiškai sustings. Puošiame kontrastingos spalvos uogomis.

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą