2013 m. birželio 21 d., penktadienis

Varškės apkepas su obuoliais


Reikės:
  • 1 kg varškės;
  • 2-3 didesnių obuolių;
  • 3 kiaušinių;
  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • 6 v. š. manų kruopų;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.
  Varškę išmaišome su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Sudedame manų kruopas, supilame citrinos sultis, beriame vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius ir viską išmaišome.
  Obuolius nulupame ir arba sutarkuojame burokine tarka, arba supjaustome nedideliais gabaliukais. Juos taip pat įmaišome į varškės masę.
  Galiausiai įmaišome baltymus, išplaktus iki standžių putų.
  Viską sukrečiame į kepimo formą, viršų išlyginame dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 minučių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą