2013 m. birželio 24 d., pirmadienis

Braškinis tiramisù



Reikės:
  • 500 g maskarponės;
  • 5 šviežių kiaušinių;
  • 400 g "Ladyfingers" sausainių;
  • 130 g cukraus;
  • 50 ml likerio, konjako ar brendžio;
  • 4 puodelių espresso arba 6 ristretto (apie 250 ml ) kavos;
  • 500 g braškių.
  Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius beriame cukrų ir plakame su mikseriu apie 7 -8 minutes arba kol masė bus tiršta ir beveik balta. Tuomet iki labai standžių putų išplakame baltymus. Į trynių masę dalimis įmaišome maskarponę, kol neliks gumuliukų - masė bus vienalytė ir į ją atsargiai dalimis įmaišome išplaktus baltymus.
  Į pravėsusią kavą supilame likerį, išmaišome. Šiuo mišiniu sulaistome sausainiukus, jais klojame indo, kuriame ruošime desertą dugną. Ant sausainių sluoksnio sudedame pusę paruoštos maskarponės - kiaušinių masės, išlyginame paviršių ir jį padengiame per pusę perpjautomis braškėmis. Tuomet vėl dedame sluoksnį sulaistytų sausainių, ant jų sudedame likusią dalį kremo ir viršų taip pat apdėliojame pjaustytomis braškėmis.

  Dedame į šaldytuvą bent 6 valandoms, o geriausiai - paliekame pastovėti per naktį. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą