2013 m. birželio 11 d., antradienis

Cezario salotos


Reikės:
  • pusės gūžės Iceberg salotų;
  • 2 saujų džiūvėsėlių;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 1 v. š. citrinų sulčių;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 100 ml tarkuoto parmigiano reggiano;
  •  2 - 3 vnt. ančiuvių filė (arba žuvies padažo);
  • 1 skiltelės česnako;
  • šlakelio Vusterio arba Worcesterio padažo;
  • prieskonių.
   Pasiruošiame džiūvėsėlius: batoną arba baltą duoną (ciabatta) supjaustome kubeliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome mėgstamais prieskoniais (raudonėliais, bazilikais, čiobereliais) ir dedame į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pakaitiname apie 15 minučių, kol gražiais apskrus.
   Ruošiame padažą: į indą sudedame susmulkintą česnako skiltelę, supilame citrinų sultis, vorčesterio padažą, ančiuvių filė, kiaušinio trynį, įberiame pipirų ir viską susmulkiname blenderiu. Po truputį, maža srovele supilame aliejų visą laiką intensyviai trinant. Jeigu padažas gaunasi labai tirštas, galima įpilti šiek tiek vandens. Tuomet sudedame tarkuotą sūrį ir gerai išmaišome.
   Į didesnį dubenį sudėti susmulkintas (plėšytas ar pjaustytas) salotas, uždedame džiūvėsėlius, užpilame paruoštu padažu ir išmaišome. Patiekiant galima apšlakstyti padažu (jeigu pasilikome :)), apibarstyti tarkuotu sūriu ar sūrio drožlėmis.
   Valgome su: keptos vištienos krūtinėlės juostelėmis, keptos lašišos gabalėliais, ant grilio kepintomis tigrinėmis krevetėmis, ančiuvių filė aliejuje, kietai virto kiaušinio ketvirčiais.


   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą