2013 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

Šviežių kopūstų salotos su paprika


Reikės:
  • apie 3 kg kopūsto;
  • 2 didelių raudonųjų paprikų;
  • 2 morkų;
  • 1,5 l vandens;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 1 stiklinės acto;
  • 2 v. š. druskos;
  • kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelių.
  Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Paprikas ir kopūstą supjaustome šiaudeliais.
  Marinatui puode užkaičiame vandenį, sudedame druską, cukrų ir pipirus. Užverdame. Supilame actą, vėl užverdame ir užpilame ant smulkintų daržovių. Išmaišome ir paliekame stovėti. Kol aušta kelis kartus pamaišome. Valgyti galime iš karto, kai tik atvėsta. Laikome šaltai, galima laikyti apie 2 savaites.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą