2013 m. lapkričio 15 d., penktadienis

Balandėlių apkepas


Reikės:
  • 1 kg maltos jautienos;
  • 1 - 2 svogūnų;
  •  200 ml pomidorų padažo;
  • 1,5 kg kopūsto;
  • 3 puodelių jautienos sultinio;
  • 1 puodelio ryžių;
  • 1 a. š. druskos;
  • 2 v. š. aliejaus.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname jautieną, kol mėsa nebebus rausva.
  Svogūną smulkiai supjaustome. Kopūstą taip pat susmulkiname. Nemažame kepimui skirtame inde su dangčiu sumaišome nevirtus ryžius, kopūstus, svogūnus, apkeptą mėsą, supilame pomidorų padažą, pasūdome, viską užpilame sultiniu, gerai išmaišome ir uždengę indą dangčiu dedame į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame valandą, ištraukiame, permaišome ir vėl dedame kepti dar 30 -45 minutes.

Šaltinis: SM forumas 

1 komentaras: