2013 m. lapkričio 15 d., penktadienis

Lašiša su citrinomis ir smidrais


Reikės:
  • 600 g lašišos (4 pjausnių po 150 g);
  • 500 g smidrų;
  • 1 svogūno;
  • 1 citrinos;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 100 ml daržovių sultinio;
  • 1 v. š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 a. š. druskos;
  • 125 g grietinės;
  • po žiupsnelį pipirų, muskato, cukraus. 
  Lašišą pabarstome druska, pipirais.
  Citriną supjaustome plonais griežinėliais.
  Smidrus perliejame verdančiu vandeniu ir nuvarviname.
  Grietinę sumaišome su garstyčiomis ir cukrumi.
  Svogūną smulkiai supjaustome. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame pakepiname svogūną. Tuomet sudedame smidrus, supilame sultinį, pabarstome muskato riešutu ir patroškiname 3 - 4 minutes.
  Į kepimo rankovę dedame smidrus, juos paskleidžiame vienu sluoksniu, ant jų sudedame citrinos griežinėlius ir lašišos gabalėlius,  užpilame grietinės - garstyčių padažu ir dedame kepti ant šaltų grotelių į orkaitę.
  Kepame apie 20 minučių orkaitę įkaitinę iki 175 laipsnių.
   Patiekiame su ryžiais ir žaliomis salotomis.





Šaltinis: 15min.lt
 
   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą