2013 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

Milchreis arba vokiškas pieniškas ryžių pudingas



Reikės:
  • 1 puodelio apvaliagrūdžių ryžių ( "Arborio", "Carnaroli");
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 3 puodelių pieno;
  • 1 puodelio grietinėlės;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto.
  Į puodą supilame pieną, grietinėlę, ryžius, cukrų, druską ir kaitindami ant vidutinės ugnies bei nuolat pamaišydami užverdame.
 Tuomet ugnį sumažiname iki minimalios ir vis pamaišydami verdame apie 30 minučių, kol ryžiai suminkštės ir masė taps tiršta. Supilame vanilės ekstraktą.
  Patiekiame šiltą su cinamonu ir cukrumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą