2013 m. lapkričio 26 d., antradienis

Jautienos troškinys su bulvėmis ir pupelėmis


Reikės:
  • 600 g jautienos;
  • 120 g karštai rūkyto kumpio;
  • 1 skardinės pupelių pomidorų padaže;
  • 6 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 vidutinių baltųjų svogūnų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 30 g sviesto;
  • 100 ml raudono sauso vyno;
  • 400 ml sultinio;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • kmynų, rozmarino, pipirų, druskos;
  • 2 lauro lapelių.
  Mėsą supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais, gerai išmaišome ir apkepame keptuvėje įkaitintame aliejuje. Atidedame.
  Svogūnus ir česnako skilteles susmulkiname. Inde, kuriame troškinsime, įkaitiname sviestą ir apkepiname jame susmulkintas daržoves. Sudedame apkeptą mėsą. Tuomet supilame sultinį, vyną, pupeles, įmetame lauro lapus, ant viršaus uždedame kumpio juosteles. Pabarstome kmynais, pipirais, rozmarinais, jeigu reikia, pasūdome, uždengiame ir troškiname apie valandą.
  Nuskustas bulves supjaustome vidutiniais gabaliukais, sudedame į troškintuvą ir troškiname dar 1 - 1,5 valandos ant silpnos kaitros, kol mėsa bus visiškai minkšta. Jeigu skystis troškinant išgaruos, įpilame šiek tiek vyno arba sultinio.
  Kitą kartą pupeles pilsiu vėliau, bent jau kartu su bulvėmis, nes jos visiškai ištirpo. Mėsos atskirai neapkepiau, todėl aliejaus irgi nereikėjo. Buvo tikrai skanu.



Šaltinis: tastyart.lt



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą