2013 m. lapkričio 22 d., penktadienis

Kijevo kotletai


Reikės:
  • 4 vištienos filė gabalėlių;
  • 150 g sviesto;
  • smulkintų petražolių, svogūnų laiškų, krapų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 a. š. citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 v. š. miltų;
  •  4 v. š. džiūvėsėlių;
  • 1/2 l aliejaus.
   Vištienos krūtinėlę įpjaume skersai per pusę ir išmušame (maždaug taip, kad storis būtų apie 3 mm, t.y. labai plonai, kad būtų patogiau dedame į maistinę plėvelę arba kepimo popierių). Išmuštą mėsą pabarstome druska ir pipirais.
   Dedame gabalėlį šalto sviesto, pora valandų palaikyto šaldiklyje, o prieš tai sumaišyto su druska, petražolėmis, krapais, išspaustu česnaku, svogūnų laiškais ir šaukšteliu citrinos sulčių.
   Susukame viską taip, kad sviestas būtų viduje, o gautųsi cepelino formos kotletukas. Tuomet kotletą pavoliojame miltuose, kad pasidengtų visas, pamirkome plaktame kiaušinyje ir pavoliojame džiūvėsėliuose. Galima ir dar kartą pamirkyti kiaušinyje ir pavolioti džiūvėsėliuose. Taip paruoštus kotletus dedame į šaldytuvą bent vienai valandai (o dar geriau - 2 - 3 valandoms).
   Verdame įkaitiname aliejuje apie 7 - 9 minutes.
   Tiekiame su troškintomis morkytėmis ir žirneliais, šparaginėmis pupelėmis.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą