Befstrogenas


Reikės:
  • 400 g jautienos;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 4 - 5 v. š. aliejaus;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 a. š. švelnių garstyčių;
  • druskos, pipirų;
  • 150 ml grietinėlės (arba grietinės);
  • 2 v. š. miltų;
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 a. š. rudojo cukraus;
  • 2 a. š. pomidorų pastos.
  Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis. Jeigu naudojame jautienos nugarinę, supjausčius apie 1,5 cm riekelėmis, mėsą reikėtų gerai plaktuku išplakti, jeigu naudojame jautienos išpjovą, nieko daryti nereikia, nes ji ir taip bus minkšta. Aš naudoju jautienos išpjovos abi galines dalis, kurios lieka vidurinę dalį sunaudojus steikams kepti.
  Supjaustytus gabalėlius pabarstome druska, pipirais, paprika, sudedame garstyčias ir gerai išmaišome. Jeigu turime galimybę, galime palikti pastovėti kad ir 12 valandų.
  Didelėje keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir sudedame mėsą. Kepame apie 5 - 7 minutes ant didesnės negu vidutinė kaitros. Jeigu keptuvė mažesnė arba mėsos daugiau kepame per kelis kartus, t.y. nededame visos mėsos iš karto, o dalį apkepame, išimame, tuomet dedame kitą dalį ir t.t. Svarbu, kad mėsa gerai apkeptų, nespėtų išbėgti jos sultys, tuomet ji bus minkšta. Jeigu neturime kitos keptuvės, mėsą išimame ir išvalę keptuvę, joje ištirpiname sviestą. Suberiame susmulkintą svogūną, po minutėlės - česnaką, pakepiname juos iki auksinės spalvos. Tuomet apibarstome miltais, išmaišome ir pakepiname dar minutę. Suberiame cukrų, sudedame jautieną, užpilame grietinėlę. Skysčio turėtų būti iki pat viršaus, jeigu trūksta, galime įpilti daugiau grietinėlės arba vandens. Išmaišome, užverdame, tuomet kaitrą sumažiname iki minimumo ir uždengę troškiname, kol mėsa bus minkšta. Jeigu naudojate jautienos išpjovą, tai užtruks apie 10 minučių, tačiau, jeigu naudojote kietą mėsą, nepavyko tinkamai jos apkepti, reikėtų įpilti daugiau vandens ir troškinti valandą ar ir daugiau.
  Jeigu mėgstate (arba, tiksliau, pakenčiate) pievagrybius, kartu su svogūnais galite pakepinti ir pjaustytų pievagrybių. O jeigu nelabai, puikiai gausis ir be jų :)


  Tiekiame su bulvių koše, raugintais agurkais.

 

Komentarai

Rašyti komentarą