2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

Apelsininiai blyneliai su abrikosų džemu


Reikės:
  • 3 kiaušinių;
  • 1/4 puodelio cukraus pudros;
  • 2 puodelių pieno;
  • 1 didelio apelsino sulčių;
  • 1/4 puodelio aliejaus;
  • 2 puodelių miltų;
  • 1,5 v. š. vanilinio cukraus;
  • 1 citrinos žievelės;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1/2 puodelio šalto vandens.
  Mikseriu, nustatę vidutinį greitį, plakame kiaušinius su cukraus pudra apie 1 minutę. Įmaišome 0,5 puodelio miltų, išplakame, tuomet pakaitomis įmaišome pPieną ir likusius miltus. Supilame apelsinų sultis, vandenį, suberiame vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir druską. Plakame dar apie minutę, arba kol tešla bus vientisa. Įmaišykite aliejų.
  Blynų keptuvę įkaitiname ant vidutinės kaitros, pilame apie 2,5 v. š. arba samtelį tešlos, paskleidžiame ant visos keptuvės, kepame, apverčiame ir po kelių sekundžių išimame.
  Arbatinį šaukštelį abrikosų džemo uždedame ant blynelio, ištepame visą blynelį ir susukame.

Šaltinis: taste.com
 
 

3 komentarai:

  1. Puikus receptas! Dievinu blynus! Ir jau po truputį jaučiasi, kad artėja Užgavėnės :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras receptas. Vyras kepa jau blynus iš mano užmaišytos tešlos. :) Nepyliau vandens - nenorėjau itin plonų blynų. Vietoje citrinos žievelės naudojau to pačio apelsino. Ir vietoje abrikosų uogienės bus trintos braškės su cukrumi. Blynukai gaunasi subtiliai apelsiniški!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad patiko :) Per Užgavėnes, atrodo, teks pakartoti :)

      Panaikinti