2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

Plikytos tešlos vafliai su obuoliais


Reikės:
  • 500 ml grietinėlės;
  • 100 ml +100 ml pieno;
  • žiupsnelio druskos;
  • 30 g sviesto;
  • 75 g miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1 obuolio;
  • šiek tiek romo.
  Grietinėlę užverdame su 100 ml pieno. Paliekame atvėsti.
  Likusius 100 ml pieno užverdame su žiupsneliu druskos, įdedame sviestą ir leidžiame jam ištirpti nuolat maišydami. Supilame miltus ir nuolat maišome, kad gautųsi vientisa tešla. Pakaitiname ant pačios minimaliausios kaitros dar 2 -3 minutes nuolat intensyviai maišydami. 
  Nukeliame nuo viryklės ir sudedame kiaušinius. Mušame po vieną ir po kiekvieno gerai išmaišome. Tuomet supilame pieną su grietinėle, išplakame šluotele, suberiame cukrų, supilame romą ir vėl išplakame šluotele.
  Obuolį (ar obuolius, jeigu tas vienas labai mažas) nulupame, sutarkuojame. Įmaišome į tešlą.
  Dedame tešlą į įkaitintą vaflių keptuvę ir kepame vaflius.
  Valgome su cukraus pudra ar su "Nutella" ar su kuo kitu, ką mėgstame.
  Iš nurodytų produktų kiekių turėtų išeiti apie 8 - 10 vaflių.
  Pieną su grietinėle į tešlą reikėtų pilti dalimis, vis išplakant, ir žiūrėti, kad tešla nebūtų per skysta.


Šaltinis: ptitchef.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą