2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Lašiša apelsinų padaže


Reikės:
  • 400 g lašišos filė;
  • 2 apelsinų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • nedidelio gabaliuko imbiero;
  • 2 v. š. sviesto;
  • druskos, pipirų, aitriosios paprikos;
  • 1 v. š. krakmolo.
  Lašišą pabarstome druska, pipirais, įtriname ir iškepame orkaitėje ant grotelių.
  Padažui nutarkuojame vieno apelsino žievelę (prieš tai jį nuplovę sodos tirpalu su šepetuku), ir išspaudžiame sultis. Kitą apelsiną perpjauname pusiau ir vieną pusę supjaustome skiltelėmis, o kitą nulupame ir pašaliname baltąją dalį. Imbierą sutarkuojame, česnaką išspaudžiame.
  Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame imbierą ir česnaką, pakepiname keletą minučių. Supilame apelsinų sultis, sudedame nutarkuotą žievelę, nuluptas be odelės apelsino gabaliukus, įberiame pipirų, druskos ir kaitiname. Krakmolą ištirpiname šlakelyje vandens ir supilame į keptuvę. Kaitiname maišydami, kol padažas sutirštės.

  Lašišos gabaliukus dedame į lėkštę, užpilame padažu ir patiekiame su apelsino skiltelėmis.


Šaltinis: 15min.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą