2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

Liègo vafliai su perliniu cukrumi ir šokolado gabaliukais


Reikės:
  • 200  g miltų;
  • 110 ml pieno;
  •  1 kiaušinio;
  • 55 g sviesto;
  • 0,5 pakelio kepimo miltelių;
  • 0,5 pakelio vanilinio cukraus;
  • 40 g perlinio cukraus;
  • šokolado gabaliukų.
  Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Mušame kiaušinį ir sumaišome rankomis. Tuomet pilame pieną (tešla turi būti lipni), išmaišome ir leidžiame pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių. Supilame tirpintą ir atvėsintą sviestą, šokolado gabaliukus ir perlinį cukrų. Išmaišome ir vėl leidžiame pastovėti kambario temperatūroje apie 1 valandą. Kepame įkaitintoje vaflių keptuvėje, kurios riebalais tepti nereikia, kadangi pačioje tešloje jų yra pakankamai.

  Produktų  kiekiai nurodyti maždaug dešimčiai vaflių.


  Leisti pastovėti tiek laiko neturėjau, bet vafliai vistiek gavosi labai skanūs.


Šaltinis: ptitchef.com

4 komentarai:

  1. mmm kaip gardžiai atrodo ;) norėjau pasiteirauti, kur pirkai šokolado lašelių?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvo tikrai neblogai :) o šokolado lašelius pirkau štai čia: http://www.delona.lt/351,sokolado-lasai-200g.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. Wow,ir iš kur tokia puiki keptuvė? :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Keptuvė štai tokia:

      http://www.krups.de/All+Products/Waffle+Makers/Products/F+DD9+5D/Waffeleisen+Professional+F+DD9+5D.htm

      Kad šitie vafliai tinkamai iškeptų, keptuvė turi sugebėti vartytis - įpylus tešlos ir uždengus keptuvę, ją iš karto reikia bent pusei minutės apversti, o paskui grąžinus į pradinę padėtį baigti kepti :)

      Panaikinti