2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Vanilinė Panna Cotta su karamele




Reikės:
  • 500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės;
  • 100 ml pieno;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 2 a. š. želatinos;
  • 4 v. š. vandens;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus,
karamelei:
  • 150 g cukraus;
  • 25 g sūdyto sviesto;
  • 100 ml grietinėlės.
  Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų.
 Į puodą supilame grietinėlę, pieną, beriame cukrų ir vanilinį cukrų. Kaitiname maišydami ant vidutinės kaitros iki užvirimo, bet neužverdame.  Tuomet nukeliame nuo viryklės ir sudedame išbrinkusią želatiną. Maišome, kol želatina išbrinks. Išpilstome į indelius ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
  Karamelei į paprastą, t.y. ne storadugnį, puodą beriame 50 g cukraus. Kaitiname ant nedidelės kaitros, kol cukrus išsilydys, tuomet supilame dar 50 g cukraus ir toliau kaitiname maišydami, kol ištirps ir šis cukrus. Pakartojame su likusiu paskutiniu 50 g cukraus. Nukeliame nuo viryklės, sudedame sviestą, išmaišome, kad jis išsilydytų ir vėl užkaičiame. Užverdame. Tuomet palaipsniui supilame grietinėlę ir kaitiname maišydami, kol karamelė taps vientisa. Atvėsiname ir užpilame ant sustingusios Panna cottos.
 
 
 
 
Šaltiniai: čia, čia ir čia
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą