2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Kiaulienos sprandinės šašlykas alaus - garstyčių marinate


Reikės:
  • 1 kg kiaulienos sprandinės;
  • ryšulėlio šviežių bazilikų;
  • ryšulėlio šviežios kalendros;
  • 2 - 3 svogūnų;
  • druskos, pipirų;
  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 6 v. š. baltojo vyno acto;
  • 1 v. š. grūdėtų garstyčių;
  • 200 ml tamsaus alaus.
  Mėsą supjaustome gabalėliais, ant jos suberiame sukapotus bazilikus ir kalendras bei susmulkintus svogūnus. Užberiame šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos. Rankomis viską gerai išmaišome, įtriname mėsą prieskoniais. Tuomet užpilame aliejaus, išmaišome ir paliekame, kad pastovėtų pusė valandos. 
  Garstyčias sumaišome su vyno actu ir alumi ir užpilame ant mėsos. Išmaišome ir dedame į šaldytuvą maždaug 5 valandoms.

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą