Jautienos mėsainiai


Reikės:
  • 8 bandelių mėsainiams;
 jautienos paplotėliams:
  • 800 g maltos jautienos;
  • 1 v. š. smulkintų krapų;
  • 1 v. š. smulkintų petražolių;
  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 v. š. duonos džiūvėsėlių;
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 v. š. sviesto,
kitiems priedams:
  • 8 salotų lapų;
  • 8 riekelių sūrio;
  • pomidoro, pjaustyto plonomis riekelėmis;
  • agurko, pjaustyto plonais griežinėliais;
  • svogūno, pjautyto plonais žiedais ar pusžiedžiais,
padažui:
  • 2 v. š. raudono vyno acto;
  • 5 v. š. kečupo;
  • 3 v. š. rudono cukraus;
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • 1 a. š. kajeno pipirų;
  • 1 v. š. garstyčių.
  Ruošiame mėsos paplotėlius: į mėsą beriame prieskonines žoleles, druską, džiūvėsius, mušame kiaušinį ir viską išmaišome. Tuomet padalijame į 8 lygias dalis ir iš jų suformuojame maždaug delno (ar bandelės) dydžio paplotėlius, į kiekvienos vidurį įdedame po nedidelį gabalėlį sviesto. Paplotėlius valandai dedame į šaldytuvą.
  Padažui skirtus ingredientus sumaišome ir kaitiname maišydami kol užvirs, paverdame ant silpnos kaitros keletą minučių, kol ištirps cukrus, o masė taps vienalyte.
  Paplotėlius kepame ant grotelių virš įkaitintų žarijų (maždaug po 4 - 5 minutes iš abiejų pusių). Bandeles, perpjaustas per pusę, taip pat pašildome ant žarijų.
  Iš pasiruoštų produktų sluoksniuojame mėsainį, sūrį dedame ant karštos mėsos, kad apsilydytų,  visa kita pagal norus.
 
 
 

Komentarai