Jūros lydeka su morkomis
Reikės:
- 1 kg jūros lydekos filė;
- 2 didelių svogūnų;
- 4 didelių morkų;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 2 v. š. majonezo;
- 50 g fermentinio sūrio;
- 50 g sviesto;
- druskos, pipirų.
Žuvį supjaustome, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame, kad pastovėtų.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytus svogūnus ir kepame maišydami kelias minutes. Morkas nuskutame ir sutarkuojame stambia trintuve, sudedame į keptuvę. Pasūdome, pagardiname pipirais. Kepame maišydami toliau, kol morkos suminkštės. Tuomet ant morkų išdėliojame žuvies gabalėlius, viršų aptepame majonezu ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 20 minučių, tuomet pabarstome sūriu ir kepame, kol sūris išsilydys.
Komentarai
Rašyti komentarą