2014 m. gruodžio 12 d., penktadienis

Jūros lydeka su morkomis


Reikės:
  • 1 kg jūros lydekos filė;
  • 2 didelių svogūnų;
  • 4 didelių morkų;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • 2 v. š. majonezo;
  • 50 g fermentinio sūrio;
  • 50 g sviesto;
  • druskos, pipirų.
   Žuvį supjaustome, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame, kad pastovėtų.
  Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytus svogūnus ir kepame maišydami kelias minutes. Morkas nuskutame ir sutarkuojame stambia trintuve, sudedame į keptuvę. Pasūdome, pagardiname pipirais. Kepame maišydami toliau, kol morkos suminkštės. Tuomet ant morkų išdėliojame žuvies gabalėlius, viršų aptepame majonezu ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 20 minučių, tuomet pabarstome sūriu ir kepame, kol sūris išsilydys.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą