Varškės sausainiai
Reikės:
- 200 g varškės;
- 100 g sviesto;
- 200 g miltų;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių;
- cukraus ir cinamono mišinio.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su varške iki vientisos masės. Beriame miltų ir kepimo miltelių mišinį. Rankomis minkome tešlą, kurią padalijame į du vienodo dydžio rutuliukus, suvyniojame į maistinę plėvelę ir vienai valandai dedame į šaldytuvą.
Tuomet tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame apskritimus. Vieną pusę pavoliojame cukraus ir cinamono mišinyje, tuomet sulenkiame per pusę, vėl pavoliojame cukruje, dar kartą lenkiame per pusę ir vėl pavoliojame. Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kitą kartą bandysiu be kepimo miltelių, kaip originaliam recepte, nes dalis sausainių - kriauklelių išsilankstė.
Kitą kartą bandysiu be kepimo miltelių, kaip originaliam recepte, nes dalis sausainių - kriauklelių išsilankstė.
Komentarai
Rašyti komentarą