2014 m. gruodžio 12 d., penktadienis

Varškės sausainiai


Reikės:
  • 200 g varškės;
  • 100 g sviesto;
  • 200 g miltų;
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių;
  • cukraus ir cinamono mišinio.
  Kambario temperatūros sviestą išsukame su varške iki vientisos masės. Beriame miltų ir kepimo miltelių mišinį. Rankomis minkome tešlą, kurią padalijame į du vienodo dydžio rutuliukus, suvyniojame į maistinę plėvelę ir vienai valandai dedame į šaldytuvą.
  Tuomet tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame apskritimus. Vieną pusę pavoliojame cukraus ir cinamono mišinyje, tuomet sulenkiame per pusę, vėl pavoliojame cukruje, dar kartą lenkiame per pusę ir vėl pavoliojame. Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


   Kitą kartą bandysiu be kepimo miltelių, kaip originaliam recepte, nes dalis sausainių - kriauklelių išsilankstė.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą