2014 m. gruodžio 12 d., penktadienis

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena



Reikės:
  • 500 g raugintų kopūstų;
  • 500 g kiaulienos;
  • 2 svogūnų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • lauro lapų;
  • druskos, pipirų;
  • sultinio;
  • aliejaus;
  • kelių džiovintų baravykų.
  Grybus užmerkiame, išmirkusius supjaustome.
  Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, suberiame išspaustą česnako skiltelę, beriame pipirų, druskos ir paliekame, kad pasimarinuotų. Tuomet keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus ir apkepiname jame mėsą. Baigiant kepti sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir lauro lapus.
  Į kepimo indą dedame kopūstus, paskleidžiame juos lygiu sluoksniu, ant jų sudedame supjaustytus baravykus, apkepintą mėsą ir užpilame stiklinę karšto sultinio. Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą.

  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą