2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Tortas "Pensininkas"


Reikės:

lakštams:
  • 250 ml grietinės;
  • 2 v. š. kakavos;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 2 nubrauktų a. š. kepimo miltelių;
  • 2 - 3 stiklinių miltų;
  •  cinamono,
pertepimui:
  • 800 ml grietinės;
  • 3/4 stiklinės cukraus;
  • 1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės;
  • 200 ml rūgščios uogienės.
  Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą, valandą palaikome ją šaltai. Tuomet padalijame į 6 lygias dalis ir iškočiame 6 lakštus. Apipjauname kraštus ir kepame lakštus iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Apipjautus kraštelius taip pat iškepame, iškepusius sutriname, o trupiniais papuošiame tortą.


  Pertepimui grietinę sumaišome su cukrumi, nutarkuota citrinos žievele ir citrinos sultimis ir plakame, kol masė šiek tiek sutirštės.
  Visiškai atvėsusius lakštus dedame vieną ant kito ir kiekvieną tepame paruošta mase. Vieną sluoksnį tepame uogiene (naudojau spanguolių džemą).
  Kelis šaukštus grietinės kremo pasiliekame. Tortą nakčiai dedame į šaldytuvą, kitą dieną aptepame pasiliktu kremu ir puošiame pasiruoštais trupiniais.

Šaltinis: SM forumas

1 komentaras:

  1. Buvo vienas skaniausių tortų vaikystėj :) kažkaip nepagalvojau niekad kad jį galima išsikept! Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti