2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Sumuštiniai su bri sūriu, šokoladu ir bazilikais


Reikės:
  • 4 riekelių sumuštinių duonos;
  • 4 - 6 riekelių bri sūrio (angl. Brie);
  • 1/4 puodelio smulkinto šokolado;
  • 1/4 puodelio smulkinto baziliko;
  • alyvuogių aliejaus.
   Duoną aptepame alyvuogių aliejumi ir apkepame panini keptuvėje kol abi pusės bus rusvos. Tuomet ant duonos dedame bri sūrio, smulkinto šokolado ir bazilikų, uždengiame kita riekele duonos ir vėl dedame į keptuvę. Kepame apie 2 minutes, kol šokoladas ir sūris išsilydys.
   Kol dar neturiu Panini sumuštinių keptuvės, visai neblogai, nors gal ir ne puikiai, tiko paprasta trikampių sumuštinių keptuvė.
   Bazilikai puikiai gali pavaduoti kitus prieskonius, pvz., kvapniuosius pipirus, kadangi juose yra gvazdikėlių, cinamono, mėtų ir anyžių skonio. Į sumuštinius vietoj prieskonių galima dėti baziliko, kaip šiame recepte, arba duoną įtrinti bazilikų lapeliais. Tai tinka ir tada, kai sumuštinis valgomas su mocarela, vytintu kumpiu ir pomidorais. Bazilikai suteikia ne tik nuostabaus skonio, kurį skleidžia iš jų sklindantys eteriniai aliejai, bet ir malonaus stiprumo.
  Derinys su šokoladu ir bri - išties neįprastas, bet puikus. Greiti, skanūs ir pakiliai visai dienai nuteikiantys pusryčiai :)

Šaltiniai: knyga "Skonio žinynas", 2011; Spice coat's Blog

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą