Vištienos blauzdelės su alyvuogėmis, kaparėliais ir datulėmis



Reikės:

  • 8 vištienos blauzdelių;
  • raudonėlio;
  • trijų šaukštų raudono vyno acto;
  • trijų šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 100 g žalių alyvuogių be kauliukų;
  • 60 g konservuotų ar sūdytų kaparėlių;
  • 60 g datulių be kauliukų;
  • kelių lauro lapų;
  • 120 ml sauso balto vyno;
  • 2 šaukštų granatų arba cukranendrių melasos, arba medaus;
  • druskos, pipirų.
   Visus nurodytus ingredientus, išskyrus vyną ir melasą, sumaišome dubenyje, sudedame vištieną, gerai įtriname, išmaišome ir paliekame marinuotis bent porą valandų, kelis kartus permaišydami.
    Orkaitę įkaitiname iki 180ºC , vištienos blauzdeles su visu marinatu sudedame į kepimo skardą, vyną sumaišome su melasa ir užpilame ant viršaus. Kepame 50 min, patiekdami pabarstome  šviežiais raudonėliais.

Šaltinis: čia.

Komentarai