Rizotas su dešrelėmis ir raudonuoju vynu


Reikės:

  • 1,2 l sultinio;
  • 40 g lazdyno riešutų;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 2 a.š. sviesto;
  • čiobrelių;
  • dviejų didelių geros kokybės šviežių dešrelių (maždaug po 125 g kiekviena);
  • 300 g rizoto ryžių;
  • 250 g raudonojo vyno;
  • 50 g parmezano sūrio.
  Lazdyno riešutus pakaitiname keptuvėje ant vidutinės kaitros pamaišydami, kad šiek tiek apskrustų, išimame iš keptuvės, nuimame odeles, pasmulkiname.

   Puode verdame nurodytą kiekį sultinio.
  Keptuvėje ištirpiname vieną šaukštelį sviesto, pilame vieną šaukštą aliejaus ir sudedame smulkiai supjaustytą svogūną. Po minutės sudedame čiobrelius ir iš odos išimtą dešrelių mėsą. Kepame maišydami apie dešimt minučių. Tada suberiame ryžius, kaitiname maišydami apie dvi minutes ir supilame vyną. Toliau kaitiname maišydami, kol ryžiai sugers vyną. Tuomet dalimis pilame sultinį, visą laiką maišome, kaitiname, kol ryžiai sugers sultinį, ir vėl jo pilame. Visas procesas turėtų užtrukti apie 16 -18 minučių arba kol ryžiai bus išvirę. Sudedame didžiąją dalį tarkuoto sūrio, likusį sviestą, išmaišome ir nukeliame nuo viryklės.
  Tiekiame pašildytose lėkštėse, užbarstome lazdyno riešutų, likusio sūrio ir, jeigu norime, čiobrelio lapelių.

Receptas pagal J.Oliver

Komentarai