Riešutinis tortas su maskarpone ir virtu kondensuotu pienu


Reikės:
  
biskvitui
  • 6 kiaušinių;
  • 140 g miltų;
  • 60 g krakmolo;
  • 150 g cukraus;
  • 150 g maltų graikinių riešutų,
sirupui
  • 2/3 puodelio vandens;
  • 1/3 puodelio cukraus;
  • 2 – 3 v. š. romo ar likerio,
kremui
  • 500 g maskarponės;
  • 200 ml riebios grietinėlės;
  • 250 g virto kondensuoto pieno;
  • ~400 g juodųjų serbentų uogienės ar džemo,
tortui papuošti
  • 200 g virto kondensuoto pieno;
  • 200 ml riebios grietinėlės;
  • 200 g migdolų plokštelių (arba tarkuoto šokolado).
  Biskvitui atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti iki kol suputos. Palaipsniui plakant suberti 75 g cukraus. Išplakti iki standumo. Trynius išplakti su likusiu cukrumi  iki purios baltos masės. Miltus sumaišyti su krakmolu, persijoti, sumaišyti su maltais riešutais, suberti į trynius, dėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti. Tada įmaišyti likusius baltymus. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 24 cm skersmens torto formą.
  Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje  apie 40 – 60 minučių. Iškepusį biskvitą ataušinti ir perpjauti į tris dalis.
  Sirupui vandenį užvirti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės, ataušinti ir įmaišyti romą ar likerį.
  Juodųjų serbentų uogienę šiek tiek pašildyti ir pertrinti per sietelį, kad neliktų kauliukų ir odelių. Ataušinti.
  Kremui maskarponę išmaišyti ir per kelis kartus įmaišyti virtą kondensuotą pieną. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į kremą.
  Biskvitus sulaistyti paruoštu sirupu. Vieną biskvitą apjuosti torto formos kraštu ir aptepti puse juodųjų serbentų uogienės. Sudėti pusę kremo ir išlyginti. Dėti antrą biskvitą, aptepti likusia uogiene, supilti likusį kremą. Uždėti trečią biskvitą. Tortą mažiausiai kelias valandas pašaldyti šaldytuve.
  Tortui papuošti skirtą grietinėlę išplakti su virtu kondensuotu pienu. Aptepti tortą. Šonus papuošti paskrudintomis migdolų riekėmis.
  Naudojau spanguolių uogienę, kondensuoto pieno viriau vieną indelį (385 g). 

 
Šaltinis: čia

Komentarai