2016 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Jautienos troškinys su čiorisu


Reikės:
  • 600 g jautienos kumpio;
  • 200 g čioriso dešros;
  • 1 svogūno;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • 4 bulvių;
  • 4 morkų;
  • 2 v. š. pomidorų pastos;
  • 250 ml raudono sauso vyno;
  • 250 ml jautienos sultinio;
  • 4 lauro lapų. 
  Aliejų įkaitiname storadugniame puode, suberiame smulkiais supjaustytą svogūną, apkepiname maišydami. Čiorisą supjaustome griežinėliais, sudedame į svogūnus ir kepame maždaug 5 - 7 minutes. Tuomet sudedame maždaug 1,5 - 2 cm dydžio gabalėliais supjaustytą jautieną ir kepame ant didelės kaitros apie 5 minutes. Supilame raudoną vyną, užverdame, sudedame pomidorų pastą, supilame sultinį, dedame lauro lapus, sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame ir troškiname apie 2 valandas.
  Bulves ir morkas nuskutame ir supjaustome. Po 2 val. troškinimosi daržoves sudedame į puodą ir troškiname dar apie 30 - 40 minučių arba kol daržovės ir mėsa bus minkšti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą